Tillräckligt värmande för att bortse från den annalkande mörka vintern.
Ingredienser
ca 8dl hönsbuljong
1 liten lök, finhackad
4 dl risottoris
2 dl vitt vin
Två händer champinjoner, delade i fyra delar
En hand god svamp, hackad i stora bitar
Två händer kantareller
1 vitlöksklyfta
2 dl riven parmesan
2 msk hackad bladpersilja
1 skvätt citron
Machésallad
Smör
Olivolja
Salt och Peppar
Gör såhär
Koka upp buljongen i en kastrull, låt stå och småputtra på låg värme. Stek löken genomskinlig i olivolja på medelvärme, ca 10 min, använd en tjockbottnad kastrull. Höj värmen något och tillsätt riset till löken, fräs i ett par minuter utan att bränna vid. Slå på vin och låt detta koka in, rör ständigt om i kastrullen. Lägg i de delade champinjonerna. Tillsätt en slev av den heta buljongen (ca 1dl) och rör om, när detta har kokat in, tillsätt en till slev - upprepa denna process i 15-20 min tills dess att riset har fått ett behagligt tuggmotstånd. Under tiden steker du kantarell i smör och vitlök, rör ned hälften av detta i risotton, resten sparar du till garnering. Ta av från plattan och rör ned parmesan, ett par matskedar olivolja samt persilja. Smaka av med citron, salt och peppar till behag. Lägg upp och garnera med maché samt kantarell, häll på lite extra olivolja. Servera med riven parmesan. Avnjut omgående.