Igår var alla bra vänner från jobbet hemma hos mig. Vi trängdes, pratade, kramades, dansade och hade en helt fantastiskt jäkla bra kväll. Aah. Vill dit igen. Det kändes så skruvat att ha alla här bland mina saker! Och idag på jobbet var alla lite sådär härligt röda om kinderna och dimmiga i blicken.
 
Annat kul: Att jag lyckats lägga exakt samma filter på alla bilder. Höll temat fint!
Att jag fick kroppkakor i present..
Malins sms:
 
Tillräckligt värmande för att bortse från den annalkande mörka vintern.


Ingredienser
ca 8dl hönsbuljong
1 liten lök, finhackad
4 dl risottoris
2 dl vitt vin
Två händer champinjoner, delade i fyra delar
En hand god svamp, hackad i stora bitar
Två händer kantareller
1 vitlöksklyfta
2 dl riven parmesan
2 msk hackad bladpersilja
1 skvätt citron
Machésallad
Smör
Olivolja
Salt och Peppar

Gör såhär
Koka upp buljongen i en kastrull, låt stå och småputtra på låg värme. Stek löken genomskinlig i olivolja på medelvärme, ca 10 min, använd en tjockbottnad kastrull. Höj värmen något och tillsätt riset till löken, fräs i ett par minuter utan att bränna vid. Slå på vin och låt detta koka in, rör ständigt om i kastrullen. Lägg i de delade champinjonerna. Tillsätt en slev av den heta buljongen (ca 1dl) och rör om, när detta har kokat in, tillsätt en till slev - upprepa denna process i 15-20 min tills dess att riset har fått ett behagligt tuggmotstånd. Under tiden steker du kantarell i smör och vitlök, rör ned hälften av detta i risotton, resten sparar du till garnering. Ta av från plattan och rör ned parmesan, ett par matskedar olivolja samt persilja. Smaka av med citron, salt och peppar till behag. Lägg upp och garnera med maché samt kantarell, häll på lite extra olivolja. Servera med riven parmesan. Avnjut omgående.



 
Efter jobbet träffade jag Kalle i Gamla Stan för att äta pasta och dricka två glas vin. Fan vad mysigt vi hade det. Han fick en halsduk i present, i sann 25:e-anda. Älskar löningsdagen. Det fungerar som en slags mini-högtid för mig. Inte särskilt vuxet hanterat kanske, men himla härligt!
 
Andra saker som gjort den här dagen så bra:
- Sanna.
- Att äta Boeuf Bourguignon i saluhallen med citrondricka till. 
- Att köpa macarons i smakerna vanilj och lakrits till eftermiddagsfikat. 
- Att köpa två tidningar jag längtat efter. 
- Att försöka busringa till Laudree i Paris bara för att höra hur de skulle ha svarat på franska. Kom dock inte fram. Synd! 
 
 
Såg på Alex Schulmans instagram, till en felvänd bild på sig själv, att han skrivit något i stil med "njuter av tanken på att tiotuseltals svenskar just nu vänder sina telefoner upp och ner". Önskar att vi hade en liknande situation här på Pslivet. Att vi kunde trixa med er och dela en jävligt skön humor som vi alla trivdes med och att vi var tiotusentals här hela tiden. En vacker dag hörrni! 
 
Då är det dags att ge sig av, mot Tbana Skanstull -> Slussen -> Östermalmstorg -> Uppgången Stureplan -> Panini i Birger Jarlspassagen (här köps kaffet) -> Norrmalmstorg 2 -> Acne. Så här har ni morgonens resväg. Det kan låta som en lång resa, men nä. Det är bara pilarna som luras.
 
Ikväll ska jag på dejt med Karl, så jag längtar lite! Har dessutom glitter på jackan... Puss / A 
 
Jag har haft en strålande helg. Den har innehållit saker som: Fredriks födelsedag, shotbricka, sova till kl 3 och inte förstå vad i heela friiiden som nyss hänt, pizzabak, se på skräckfilm, vara rädd tack vare filmen osv. Jag har saknat att hänga här på pslivet, så till veckan blir det stor ändring på det. Då har dessutom Jennie köpt sig en ordentlig kamera. Och i och med det blir vi alltså ostoppbara. Känns fint!
 
Här ser ni två små hörn i vår lägenhet. Kanske något mer pimpade tack vare födelsedagsblommorna jag fick då. Puss / A 
 
Om jag inte hade varit trött så in i helvete och om den här klänningen hade varit min så hade jag mer än gärna gått ut och rullat hatt. Istället ska jag nog gå och lägga mig men innan dess tänkte jag gnälla lite över att dokumentären om Olof Palme inte visas på filmstaden i Sundsvall. Jag förstår det inte. Jag förstår det verkligen inte. Men Anna du som har chansen borde gå och se den, så går jag på Mera köttbullar eller Magic Mike här hemma. Godnatt /J
 
Kolla vilken underlig bildkombination det här inlägget fick då! Jag har funderat så himla länge på hur jag ska kunna visa den här mycket stillsamma paprikabilden på pslivet utan att det blir.. Ja, tråkigt. Jag gillar den så mycket, tycker att den är fin osv. Det var i söndags jag började klura och det här blir alltså resultatet. Kanske kan någon drömma sig iväg i den svarta bakgrunden. Eller tänka att jag borde starta en matblogg istället.
 
Bilden på oss har jag börjat tycka om nu på senare. Vi ser så spexiga och gulliga ut på något sätt. / A 
 
Min kamera håller på att gå sönder och det är anledningen till att jag inte har dykt upp här så mycket den senaste veckan. Men på fredag kommer jag förmodligen att köpa en ny så då är jag tillbaka.
 
Den här veckan har jag jobbat varje dag och sedan åkt raka vägen hem och tittat på Karl i Halv åtta hos mig. Han är så jäkla gullig lillkalle. Det är ett jävla tjat om honom nu men han är verkligen världens bästa. Så det så! Jag har även köpt en ny jacka som ni ser på bilden. Den är från Tiger och kommer bli perfekt nu när det börjar bli kallt. /J
 
 
"Det har varit såhär sen 70-talet. Och här bor vi. Ja det är kanske lite äckligt". (4:25-4:33)
"Så här har vi Stockholm då. Och här är Kungsholmen då". 
"Där brukar vi alltid hoppas att det ska sitta någon och ha en rolig fest". 
"Där är det dyrgrripar". 
 
Äntligen vet vi hur Kalle beter sig i TV. Nu kan vi sluta undra! Och fantastiskt har det varit. Jag höll på att dö av skratt när han lite generat typ insåg att sovrummet "ja det kanske är lite äckligt". OCH HÄR VILL JAG KLARGÖRA att det alltså inte är vi som valt denna inredning PÅ NÅGOT SÄTT. NEJ nej nej. Men ändå kunde man inte låta bli att älska det till slut. Jag tror att det kommer inspirera till många framtida byggen. Kul att se hur vår granne såg ut också. Tack för servetterna! 
 
Skor - Acne 
 
Tittade lite förvånat på mig själv i spegeln imorse när jag märkte att jag hade åtta olika färger på mig.. Det var kul. Och skruvat. Jag har kämpat med världens tröttaste morgonhumör ett tag så kanske var det något sånt som spökade. Finast för dagen var i alla fall mina nya bruna skor. / A 
 
Det händer att Kalle och jag diskuterar på vilken sida av vägen det är bäst att gå till tunnelbanan. Jag tycker bäst om den här. / A 
 
 
 
create an animated gif


Nu har alltså årets bästa TV-upplevelse börjat -> Kalle är med i Halv åtta hos mig! Och imorgon är det han som lagar mat i vår förra lägenhet på Kungsholmen. Det verkar som att han kommer jonglera... Och ringa på hos grannen? Det får vi alltså inte missa! Han "är ju 21!" Dock blir det svårt att förlåta hans strul med den fina skylten jag gjort. Hade egentligen regisserat en väldigt avancerad gif som nu inte blev verklighet. / A 
 
 
 
Josefin och jag är skotvillingar. Eller ja, det mesta i vår garderob är väl likadant. Mycket i färgen beige om man säger så. Och tillsammans hade vi en fantastisk lördag! Puss / A 
 
Igår fick jag hjärtat uppslitet av den finaste spelningen i mannaminne. Patric hade fixat biljetter till oss för att se Jens Lekman spela på Dramaten, och herregud. Det finns ingen annan musik som känns sådär. Jag är fullt medveten om att jag kommer att skriva Pslivets töntigaste text här, och det går fan inte att låta bli. Basisten var så löjlig och underbar, kunde inte alls röra sig men såg ändå helt perfekt ut. Pianisten hade de dansigaste benen och såg mer ut som en längdskidåkare. Och Jens, honom gick det inte att slita blicken ifrån. Sådär, nu kan jag lugna mig lite. Ville bara att ni skulle veta, för igår var det 100% lycka en stund. Och så var jag giiivetvis ett fan som köpte en moleskin med citat.
Jag har den senaste timmen suttit och skrivit ett långt inlägg om podcasts. Men jag fick liksom inte till det. Det blev bara löjligt. Och jag vill verkligen att det ska bli bra för jag tycker att det är så himla roligt med podcasts. Så jag bestämde mig för att vänta i några dagar. Jag slänger upp en bild på en fin kappa istället. 
 
 
Den är från Rodebjer och jag vill att du går och tittar på den åt mig Anna. 
 
+ grattis till kiki som fyller år idag. /J
 
Den här fina saken står i mitt fönster, orange och grann! 
Ps Jennie. Kul att din hand är lika stor som ditt huvud. Hehehe. Närå. 


Jennie är hemma och leker sommarlov med kompis som sover över. Hon äter middag klockan sex och blir skjutsad, osv. Ni fattar grejen. Det låter så mysigt, jag vill också vara hemma och bli omhändertagen. Istället har vi nyss kommit hem efter jobbet, men åtminstone med gott vin och något som kanske börjar likna en fredagskänsla. Det märker vi nog snart. 
 
Snackis på Ringvägen:
- Iphone 5. Jag får ju såna sjuka rysningar när jag tittar på Appels introduktionsfilmer?! Blir alltid lika exalterad och sitter gärna och nickar instämmande när någon i långsam takt förklarar vilken fantastisk produkt jag har att vänta. Det var nästan lite känslosamt när delen om "man har ett sånt unikt förhållande till sin iphone" kom. Måste skärpa mig.. 
 
 
 
Kavaj Rodebjer, tröja Acne, byxor Filippa k.
 
Här står jag och vinkar eller något. /J
 
Jag har så sjukt!! många fina bilder sparade på datorn. Sånt som jag hittat lite här och var, på tumblr's och bildbloggar. Bilder som på ett eller annat sätt varit alldeles för bra för att inte hitta tillbaka till osv. Och en av favoriterna är den här. Ääälskar den. Vet att det är sämst att jag inte har kvar källan till den, men förlåt förlåt nu glömmer vi det går vidare och njuter lite. Puss / A 


Du Jennie, vill du åka med den här tjejen till Köpenhamn i oktober? Tänk vad roligt vi kommer ha!! 
 
 
 
 
 
Stökig stämning i bakgrunden.. Hoppas att allt det gula distraherar från det! För nu ska jag till jobbet! 


Ikväll har jag haft världens bästa AW med Carolina (och Linnea en stund). Och det har varit en sån gång när man även beställer mat och sitter i en soffa på Riche och bara myser! Sista bilden, som är rätt usel, gillar jag av en enda anledning: mina ben känns typ som att de ska vara lika långa som dina Jennie. Flera mil långa. Och fast att det bara är en bild så kan jag nöja mig för stunden. 
 
I min tidningshög finns flera ex av den här: Elephant. Det är kanske den mest inspirerande tidningen jag vet. Varenda sida är så jäkla snygg jämt, och man vill riva ut och rama in och typ sno varje idé det står om. 
Denimkappa - Lanvin för Acne / Byxor - Acne / Skor - Prada 
 
Idag har jag: 
- försovit mig från ett möte. 
- ätit felix mexikanska tacopaj, vilket jag alltid gör när spara-pengar-takterna kliver in.
- tyckt att det här -> Wild Nothing – Nocturne har varit fantastiskt att lyssna på. 
- och det här också för den delen -> Miguel – Do You.... Jag önskar att jag kunde skriva nåt som "Do you like drugs? Yep, Me Too!" och få det att verka helt normalt. Det skulle allt va nåt! 
- använt min denimkappa. Som är väldigt blå. 
 
Ett viktigt meddelande: nu är det exakt en vecka kvar till starten av "Halv åtta hos mig" där världens bästa grabb är med! Förstår ni? Det är supernervöst och peppat och roligt samtidigt. Så, alltså, den 17:e september bör vi alla sitta bänkade framför TVn. Inga ursäkter! Förutom för oss som ska se Jens Lekman då. Men det är bara vi som kommer undan. 

 


Har känt mig väldigt bad-ass idag. Blir alltid så när jag har trasiga jeans. Det har väl att göra med att jag fått lära mig att man inte ska gå runt i trasiga kläder, hehe. Så nu trotsar jag riiiktigt ordentligt.  
 
 
Halsduk - Acne / Jacka - Rodebjer
 
Jag har fått en väldigt fin och väldigt svåranvänd halsduk/scarf från jobbet. Jag kan liksom aldrig räkna ut hur det är meningen att man ska vira den runt halsen. Det är så många gånger det slutar som flygvärdinna eller påsk-kärring på mig.. Men jag ska verkligen ge den ett försök! Bäst är att den gamla kartan är tagen från Uppsala Universitets arkiv, vilket känns fint. 
 
 
Om ungefär en månad ska vi flytta. Då ska alla favoritsaker ner i lådor. /J
  
Den 22 september har Dracula premiär på Uppsala stadsteater och jag skulle så hemskt gärna vilja gå och se den.  Då en av mina favoritartister Jonathan Johansson både står på scen och för musiken. Ta en titt på klippet vettja! /J
Kavaj och Byxor - Whyred
Nakentröja och Väska - Acne
 
Det mysigaste som hänt idag var stunden på T-banan med det finska pojk-fotbollslaget på typ 9 år. Fick lära mig en del intressanta saker om poker med godisinsats. Vi får väl se om jag ska föreslå en omgång för Kalle! 
 
Idag har jag haft svart jacka, gråa byxor, grå tröja och grå halsduk. Allt från Monki förutom halsduken som är från Carin Wester. Pissigt inlägg, jag vet. Vi ses imorgon istället! Puss /J
 


Och så var Kalle så himla fin idag. Obs, alla dagar. Men det händer ju att man ibland hajar till lite extra. Dessutom lagar han god mat ivkäll, så att jag får ägna mig åt att vara sjuk och ynklig igen. Jorå. Man skulle enkelt kunna tro att det är en ny favoritsyssla.. Vilket är skitsnack. Puss / A 
 
Skjorta, Byxor och Väska - Acne
Kappa - Rodebjer 
 
En liten men fantastisk sak som man inser varje gång hösten kommer: nu får man plocka fram jackorna. Tjoho!! / A 
 
 
 
Såhär kommer en stor del av pslivet se ut nu. Åtminstone ett tag framöver. Och det kära vänner tycker vi är roligt! 
 
Bilder från Boqueria-besöket som liksom inte dög till "det fina inlägget" men som helt klart duger att glos på och som jag ändå inte kan låta bli att gilla. Jennies NEJ-min, mitt randiga hår som så fint passar med min randiga jacka osv. Sista bilden är ju fin på riktigt, jag kanske bara glömde den förut. Minns inte. Sen tänkte jag på det här tidigare idag, att göra en fulare version av ett redan gjort inlägg. Tyckte att det kändes kul. Så vi testar väl en gång! 
 
Förut, i ett sms, lovade jag Kalle att "vara superunderbar" ikväll. Så nu ska jag försöka med det. Kan väl vara läge att hjälpa till med maten. Puss / A 
 
 
..har givetvis en jävligt snygg väska. /J
 
Hej! Idag har jag sett ut så här. Kavajen köpte jag på Rodebjer för ett år sedan och det är nog mitt bästa köp någonsin. En rolig grej med det är att den nu finns att köpa på Affären och jag är så jäkla sugen på att köpa en till då min är väldigt använd. Men det kan man väl inte göra? Köpa en exakt likadan grej som jag redan har, eller? Hmmm. /J


Sist jag var i Sundsvall bad vi ju vår mycket duktiga vän Jonathan hjälpa oss med foton till den nya header vi vill ha till pslivet. Och shit. Vi är så himla glada över resultatet! Visst finns det bilder där vi ser sjukt skumma ut - som det alltid gör. Men vi tycker ändå att vi fått många som v e r k l i g e n är vi. Och som vi verkligen inte vill sluta titta på. Och blir glada av. Och skrattar åt. Och vill rama in och säga "kolla där då, där är vi". Vi på Pslivet. Och det vill vi tacka dig för Jonathan!
 
Ta er en titt på hans Flickr: jhallvede
Han har ju fotat en del annat också. / A
 
Samma bild igen, fast i färg.
Skorna, på mattan.
Vad håller jag på med? Det där med att gå in med skorna behöver jag verkligen sluta med. Kan äntligen relatera till mammas tjat ang det. Hur fina och toffsiga skorna än må vara. Min guldgula päls trivs också här, med mig. Det är en väldigt bra känsla att kunna plocka fram ett sånt glatt plagg ur garderoben. T ex när man varit sjuk och känner sig lite nervös inför att möta sin omvärld igen. Då fungerar den som allra bäst. 
 
Sådär, efter tre dagar inlåst i lägenheten börjar jag känna mig frisk. Äntligen. Jag har åtminstone lyckats med en sak jag längtat efter: The Dark Knight Rises på bio. Jäkla bra film. Älskar ju att gå på bio, och nu är det inte alltför lång tid kvar till Stockholms Filmfestival heller. Men nu blir det jobb. Puss / A 
Just nu är jag är väldigt glad för världens bästa Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som vann årets program, årets manliga programledare och årets realityprogram på Kristallen-galan. Härligt! (jag skulle vilja skriva "grattis grabbar" men det blir ju superlöjligt eftersom jag faktiskt inte, trist nog, känner dem). /J
 
Bild från Aftonbladet.
 
Såhär skrev jag tidigt i våras, när det ungefär bara var jag och Jennie som besökte pslivet: 
 
"Typiskt Jennie: tillfälliga besattheter, ful i mun, rätt briljant humor, cola = exempel på livslång besatthet, TV, duktigaste berättaren (jag tror bl.a. att jag faktiskt har hört Schulmans sommarprat där han hyllar sin fru Amanda. För jag älskar det. Men det är inte så. Fick det bara förklarat i bilen en gång), vill att saker skall hållas äkta, mångsidig, skarp, misstänker ibland att hon är hälften manga-gubbe."
 
Nu finns det massor med saker jag skulle vilja lägga till, så jag tänker göra det snart. Det känns som att vi börjar bli några stycken här, och då är det en bra sak att veta lite mer om henne. Typ. Glada blir vi såklart också om ni vill följa oss på Bloglovin. Jag har precis börjat kika runt där, och gillar det. Saknar dig J! / A 
 
 
 
Polo från Acne. Den är väldigt skön och jag älskar den. /J
 
Stiligaste grabben. 
Bästa mockajackan. 
 
Ikväll har Kalle lärt mig göra vårrullar. Inga friterade grejer här minsann. Och titta vad fint det blev! Det passar perfekt för en förkyld tjej att plocka fram ur kylen imorgon. Ser gott ut va?! Joorå. / A 
 
 
Jag fick den här boken av Carolina & Fredrik när jag fyllde år, och jag älskar den. Bilderna går från punkt 1 till punkt 2 i hennes liv, från modell till att hon blir allvarligt sjuk i cancer. Och det är det som är så fint, hur den både är snygg och svår. Så nu ligger den på plats i fönstret och håller på mitt bästa uppslag just nu. 
 
Kunde knappt sluta stirra på bilden där hon är helt klädd i zebramönster. Åh! / A 
 
The XX på Berns... Jag har bara stått och önskat önskat önskat att det om ett tag är vi som står där. Och vi behöver inte säga något mer om det nu. Men det bara blir sådär, häpet. Sen gick det över och det blev lite lättare att bara tänka på spelningen. Som var så jävla bra. Och väldigt snyggt ihopsatt förstås. En mysig detalj är också att salongen är väldigt lik spegelsalen i Sundsvall. Det gick ju inte att undvika den lite hemtrevliga känslan då. / A   
Grey
 
Kavaj Rodebjer, tröja Acne, byxor Filippa K, väska Whyred, halsduk Acne, stövlar Acne, nagellack OPI. 
 
/J
 
 
Jag hoppas att jag en dag kommer att ha väggarna fulla av dina tavlor. /J
 
I natt tyckte jag tydligen att det var en bra idé fota min nya halsduk. Jag får nog jobba på en bättre bild ser jag nu. Men visst är den tjusig?


Jag fick förresten en present av Jennie som ni ska få se, ja, låt säga imorgon. Den står redan i mitt fönster. Och Kalle tycker att den här bilden på dig J är den finaste jag någonsin tagit. Och då menade han inte den finaste av alla Jennie-bilder utan den finaste "jag som fotograf" tagit med min kamera. Gulligast är han. 


Igår kom våra bästisar på supersnabbt besök så vi firade oss själva med att gå till Boquerian och beställa fyra tapas var som sedan skapade ett mat-hav utspritt på bordet som alla fick mumsa på. Jennie orkade inte ens dricka upp för att hon blev så mätt. Och jag kunde fan inte ens tänka tanken på en creme brulee, och då känner ni till vårt komplicerade förhållande. Det var så megaroligt. Och det här är inget hyllningsinlägg men Kalle och jag såg förskräckliga ut på varenda bild vi lyckades vara med på. Så njut bara av att det finns så många fina P & Livet-bilder. Puss / A  
 
 
making gifs

Sätter med detta stämningen inför kommande inlägg. 
 
 
 
- Vad doftar du då?
- PAAARIS! 
 
I Stockholm köpte jag en parfym från Maison Margiela som doftar blomstermarknad i Paris. Hur härligt?! Nu är jag på hemmaplan igen och min plan för kvällen är att äta sjukt mycket kräftor. /J